Başka İlde Kurs Görüp İkamet Ettiğim İlde Kimlik Müracaatı Yapabilir Miyim ?

Özel güvenlik eğitimi almak için istediğiniz ilde yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumuna başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak ÖGG kimlik müracaatı sadece nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olduğunuz ilde yapılabilmektedir.

Silahsız Özel Güvenlik Sınav Sonuçları Ne Zaman Belli Olur ?

Sınav sonuçları genel olarak sınava girilen tarihten yaklaşık 2 hafta sonra Cuma günü açıklanmakta olup bazı dönemlerde 18 gün sonra da açıklanabilmektedir. Sınav sonuçlarının açıklandığı sayfaya alt kısımdaki linkten ulaşabilirsiniz.Egm Sınav Sonuçları Öğrenme

Silahsız Özel Güvenlik Sınavını Nasıl Geçerim ?

Bu konudaki en önemli unsur konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından verilen eğitimlerimize eksiksiz katılım sağlamanızdır. Ek olarak kurumumuz tarafından ücretsiz verilen eğitim kitabımızı tekrar ederek ve aşağıda linki bulunan, online sınavları yayınladığımız internet sayfalarımızda geçmiş dönem sınav sorularını online şekilde çözerek sınav başarınızı artırabilirsiniz.

Silahsız Özel Güvenlik Nasıl Olunur ?

Silahsız Özel Güvenlik olmak için öncelikle yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumlarından yaklaşık 2 hafta süren eğitim alınır. Eğitimini mevzuata uygun şekilde tamamlayan kişiler, özel güvenlik denetleme başkanlığı tarafından açıklanmış olan sınav takvimine uygun olarak sınava girerler. Sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar. Sınav tarihinden yaklaşık 2 hafta sonra açıklanan sınav sonuçlarının ardından özel güvenlik eğitim kurumu tarafından hazırlanan sertifika bağlı bulunan İl’in Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne teslim edilir. İlgili Müdürlük tarafından onaylanan sertifika eğitim kurumunca eğitim almış kişilere teslim edilir. Sertifikasını alan özel güvenlik görevlisi adayı sertifikasına ek olarak istenen diğer evrakları ile özel güvenlik kimlik kartı almak için özel güvenlik şube müdürlüğüne başvuruda bulunur. Özel Güvenlik Şube müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma neticesinde alt kısımda belirtilmiş olan kriterlere sahip kişilere özel güvenlik kimlik kartı verilir. Özel güvenlik kimlik kartı almış birey resmi olarak özel güvenlik görevlisi olmuş olmakla beraber Türkiye'nin herhangi bir ilinde mevzuata uygun şekilde görev alabilir.

Eğitim Sonunda İş Garantisi Oluyor Mu ?

5188 Sayılı kanun ve kanunun yürütülmesine ilişkin yönetmelik doğrultusunda çıkarılmış birleştirilmiş genelgeye istinaden Eğitim kurumlarının iş garantisi vermesi yasaklanmıştır.

Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası ile Çalışılır Mı ?

Hayır... Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı olmadan Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak mümkün değildir. Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası almanızın ardından bağlı bulunan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğüne başvurarak Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartının çıkarılmış olması gerekmektedir.

Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı Nasıl Alınır ?

Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı alabilmek için öncelikle yetkilendirilmiş özel güvenlik eğitim kurumlarından yaklaşık 3-4 hafta süren eğitim alınması gerekmektedir. Eğitimini mevzuata uygun şekilde tamamlayan kişiler özel güvenlik denetleme başkanlığı tarafından belirlenen sınav takvimine uygun olarak sınava girerler. Sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar özel güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar. Sertifikasını alan Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi adayı sertifikasına ek olarak istenen diğer evrakları ile Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı almak için bağlı bulunan ilin Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne başvuruda bulunur. Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturma neticesinde Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı çıkartılır.

Silahsız Özel Güvenlik Randevusu Nasıl Alınır ?

İkamet edilen ilin emniyet müdürlüğü web sayfası üzerinden randevu alınmaktadır. Örnek olarak İzmir için linki tıklayabilirsiniz; Özel Güvenlik Randevu

E-Devlet Adli Sicil Arşiv Kaydı Nasıl Alınır ?

TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yapıp, ardından arama butonunun olduğu kısma “adli sicil kaydı sorgulama” hizmetini seçerek açılan sayfadaki yönergeleri izleyip sicil kaydını çıkartabilirsiniz. E-Devlet Sicil Kaydı

Güvenlik Kimlik Kartım Kayboldu Ne Yapmalıyım ?

Karakol, Polis Merkezi ya da Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunularak Özel Güvenlik Kimlik Kartınızın kaybolduğuna dair “Kayıp Eşya Tutanağı” tutturulması ve resmi belgenin bir örneği ve kimlik kartı ücreti dekontu ile i̇kamet edilen ile özel güvenlik Şube müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Silahsız Özel Güvenlik Yaş Sınırı Var Mı ?

Silahsız Özel Güvenlik olmak için kişinin 18 yaşını doldurması ve 19 yaşından 1 gün de olsa alması gerekmektedir.

Renk Körü Olan Birisi Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olabilir Mi ?

Evet... Körlük veya gece körlüğü olmamak şartı ile renk körü olanlar Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi olabilirler.

Silahsız Özel Güvenlik Hastanede Çalışabilir Mi ?

Evet... Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı sahibi olan bireyler hastane dahil birçok farklı alanda istihdam edilebilir.

Silahsız Özel Güvenlik Sınavı Kaç Soru ?

Silahsız Özel Güvenlik Sınavı 100 sorudan oluşan ve test şeklinde yapılan bir sınavdır. Bu sınavda en az 60 soruyu doğru cevaplayan bireyler Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası sahibi olabilirler.

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi Derslerinde Devam Zorunluluğu Bulunuyor Mu ?

Evet... 5188 sayılı Özel güvenlik kanunu ve kanunun yürütülmesine için yönetmelik kapsamında mevzuat gereği derse devamlılık zorunlu arz etmektedir. Mazeretsiz %10 mazeretlide %30 devamsızlık hakkınız olsa da bu haklarınız her ders için ayrı değerlendirilmektedir. Gerek mevzuat gereği devamsızlıktan kalmamanız gerekse sınavda başarılı olabilmeniz için derse devam etmeniz gerekmekte olup “Derse devam etmeseniz de olur, biz sizi idare ederiz” gibi yaklaşımda bulunan kurumlardan uzak durmanızı ciddi mağduriyet yaşamamanız adına önemle belirtmek isteriz.

Silahsız Özel Güvenlik Sağlık Raporu Nereden Alınır ?

Silahsız Özel Güvenlik olmak için Heyet Raporu / Sağlık Raporunun Devlet hastanelerinden alınması gerekmektedir. Alo 182 Hastane Randevu Sistemini kullanarak Devlet hastanesinden telefon ile veya internet üzerinden randevu alınabilmektedir. Heyet/Kurul sağlık raporu veren her devlet hastanesinin raporu kabul edilmekte olup özel veya üniversite hastanelerinden alınan heyet sağlık raporları kabul edilmemektedir.

Kimler Özel Güvenlik Olamaz ?

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsa bile Devletin Şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suistimal, sahtecilik, hileli iflas ve bunun gibi yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymiş kişiler özel güvenlik görevlisi olamaz. 

Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olmak İçin Askerlik Şartı Var Mıdır ?

Hayır... Askerlik hizmetini tamamlamış olma şartı yoktur. Askerlik yapmamış olsanız bile Silahsız Özel Güvenlik Kursuna katılıp Sertifika ve Silahsız Özel Güvenlik Kimlik Kartı alabilirsiniz.

Dövme, Boy, Kilo Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi Olmaya Engel Olur Mu ?

Hayır... Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi almak konusunda herhangi bir engel yaratmamaktadır. Ancak işe alım yapan firmaların bu konuda tercih ve kurum içi standartları olabilmektedir.

Silahsız Özel Güvenlik Sınavı Kim Tarafından Yapılır ?

Silahsız Özel Güvenlik Sınavı Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nca düzenlen ve Özel Güvenlik Şube Müdürlükleri tarafından organize edilen bir sınavdır. Bu sınav Silahsız Özel Güvenlik Görevlisi olmak isteyenlerin katıldığı resmi bir sınavdır.

Silahsız Özel Güvenlik Sınavına Nasıl Girilir ?

Özel güvenlik sınavına giriş yapabilmek için öncelikle gerekli evraklarınızı hazırlayarak Özel Güvenlik Eğitimi veren kurumumuza kayıt olmanız gerekmektedir. Sabah ve akşam gruplarımızdan sizin için uygun olan eğitim grubumuza katılarak eğitimlerinizi tamamlamanızın ardından sınav takvimine uygun ilk sınava katılım sağlayabilirsiniz.

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi Sonunda Kaç Sınav Hakkı Oluyor ?

Özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişilere toplamda 4 sınav hakkı tanınmaktadır. Eğitim alındıktan sonra gerçekleşen 4 sınavda da başarısız olunması ya da katılım sağlanmaması durumunda sınav hakkı dolmaktadır. Dört sınav hakkı dolmuş olan kişilerin tekrar sınava katılabilmesi için yeniden temel eğitim alması gerekmekte olup tekrar eğitim alan kişilere dört sınav hakkı daha tanınmaktadır.

Silahsız Özel Güvenlik Sınavında Kaç Soru Çıkıyor ?

Eğitimin tamamlanmasının ardından adaylarımız Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü denetiminde yapılan 100 soruluk Silahsız Özel Güvenlik Sınavına girmektedir.

Silahsız Özel Güvenlik Sınavı Ne Kadar Sürüyor ?

Silahsız Özel Güvenlik Eğitimi alan bir adayın toplam sınav süresi 120 dakikadır. Silahsız Özel Güvenlik sınavında sorulan soruların cevapları optik kağıda işaretlenir ve yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez.

Silahsız Özel Güvenlik Sınavında Kaç Puan Almak Gerekir ?

Silahsız Özel Güvenlik Sınavında en az 60 puan almak gerekir.