Özel Güvenlik Tabanca Atış Eğitimi

Özel Güvenlik Tabanca Atış Eğitimi

Özel güvenlik tabanca atış eğitimleri, Karşıyaka Özel Güvenlik Eğitim Kurumları Hizmetleri tarafından tüm silahlı özel güvenlik kursiyerlerimize verilir. Konunun uzmanı eğiticilerimiz konuyla ilgili kursiyerlerimize detaylı eğitimleri sunmaktadır. Hizmet içi eğitim atışları, sınav atışları eğitimi, geliştirme atışları ve silah eğitim atışları gibi detaylı eğitimlerle mesleki gelişiminize katkı sunuyoruz.


Kursiyer Tabanca Eğitimi ve Atışlar

Kursiyerlerimize, eğitim atışları ile sınav atışları arasındaki farkı açıkça anlatmak istiyoruz. Eğitim atışları, öğrencilerin eğitim sürecinde yaptıkları çalışmalardır ve genellikle geribildirim amacıyla yapılır. Sınav atışları ise, öğrencilerin bilgi ve becerilerini ölçmek için yapılan testlerdir ve genellikle notlandırma amacıyla yapılır.

Eğitim Atışları Nasıl Yapılır?

Eğitim atışları, Karşıyaka Özel Güvenlik Eğitim Kurumları tarafından verilen "Silah Bilgisi ve Atış" dersinin uygulama bölümüdür. Bu uygulamalı eğitim, kursiyer öğrencilere silah kullanımının temel kurallarını ve tekniklerini öğretmek için verilir. Eğitim atışları, kursa kaydolduktan sonra ders programında belirtilen zaman diliminde yapılır. Eğitim atışları sırasında, kursiyer öğrenciler 7 metre mesafeden 25 mermiyle insan figürlü hedef kağıdına atış yaparlar. Hedefte en az 15 merminin isabet etmiş olması, eğitim atışlarının başarılı sayılması için gereklidir. Eğitim atışları sırasında 25 mermiden az mermi kullanılamaz. Eğitim atışları sırasında, insan figürünün bulunduğu dolu alanlar vurulduğunda atış başarılı sayılacaktır. Çevresindeki beyaz alan hedef dışı sayılır ve atış başarısız kabul edilir. Karşıyaka Özel Güvenlik Eğitim Kurumları olarak, kursiyer öğrencilerimize silah kullanımı ve sınav atışlarına hazırlık için uzman eğitmenler eşliğinde teorik ve uygulamalı eğitim veriyoruz. Eğitimlerimize katılmak için bize iletişim bilgilerimiz aracılığıyla ulaşabilirsiniz.


Kursiyer Tabanca Sınav Atışları

Silah eğitimi sonrasında silah atışı nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmesi gerekir gibi sorular, Karşıyaka Özel Güvenlik Eğitim Kurumları kursiyerlerimizin en sık sorduğu sorular arasındadır. Biz de bu sorulara yanıt vermek ve silah sınav atışları ile ilgili genel bilgileri sizlere sunmak amacıyla bu bilgilendirme yazısını hazırladık. Lütfen not edin, bu yazı silah eğitim atışları ile ilgili bilgileri içermemektedir, sadece Özel Güvenlik Sınav Atışları ile ilgilidir. Eğitim atışları ile ilgili bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen Kursiyer Tabanca Eğitimi ve Atışları isimli bölümü okuyun (Bir üstte).

Özel Güvenlik Silah Sınav Atışları Nasıl Yapılır?

Silahlı özel güvenlik sertifikası almak isteyen adayların bilmesi gereken önemli bir nokta, yazılı sınavın tek başına yeterli olmayacağıdır. Adayların mutlaka özel güvenlik silah sınavında başarılı olmaları da gerekir. Sınava katılmak için öncelikle Karşıyaka Özel Güvenlik Eğitim Kurumların'dan sınav giriş belgesi alınmalıdır. Atış poligonu, tarih ve saat sınav giriş belgesinde belirtilmiş olacaktır. Atış yapılacak gün ve saatte poligonda hazır bulunmak önemlidir. Atış yaparken, hedefte bulunan insan siluetine odaklanmak ve vurmak gerekir. Başarılı her atış 10 puan kazandırır ve 5 atışı vurmak durumunda 50 puan alınır.

Özel Güvenlik Silah Sınav Atışlarında Nelere Dikkat Edilmeli?

  1. Silah atışı sınavında rahat olmanız önemlidir.
  2. Kollarınızı gereğinden fazla germemeli ve çok da gevşek bırakmamalısınız. Rahat duruş yöntemini kullanarak, açık olan bacaklarınızla rahat bir atış sağlayabilirsiniz.
  3. Hedefe nişan alırken gez-göz-arpacık tekniğini iyi uygulamalısınız.
  4. Tetiği hızlıca ezmek yerine yavaşça ezerek atış yapmalısınız. Bu atışı işaret parmağınızın ilk boğumu olan etli alanla yapmalısınız.
  5. Atış yapmadan önce derin bir nefes almalısınız ve nefesin üçte ikisini vererek tetik düşürmek için uygun fırsatı sağlamalısınız.

Özel Güvenlik Silah Sınav Atışlarında Neler Yapılmamalıdır?

Silah atışı sınavında, stres ve heyecan gibi duygular kaslarınızı gerginleştirebilir. Bu nedenle, bu duyguların etkisini azaltmak için atış öncesinde rahatlamanız ve heyecanınızı yönetmeniz gerekir. Atış kaçıran adayların sıkça karşılaştığı bir sorundur.

Atışlarınızı atış amirinin komutlarına uyarak yapmanız hem ortamda bulunanların sağlığını hem de çevre sağlığını korumanız açısından önemlidir. Aksi halde, bir kazaya sebep olabileceğiniz için atış amirinin komutlarına kesinlikle uymalısınız.

Atış gününden önce yeterli dinlenmeye ve gözlerinizi dinlendirmeye özen gösterin.


Hizmet İçi Eğitim Atışları

Hizmet içi atış eğitimi, silahlı olarak görev yapan özel güvenlik görevlileri için her yıl almaları gereken bir eğitim türüdür. Bu eğitim, özel güvenlik görevlilerinin silah kullanmalarını gerektirecek durumlarda güvenliği ve atış becerilerini geliştirerek, görev esnasında oluşabilecek uygulama aksaklıklarını gidermeyi amaçlar. Karşıyaka Özel Güvenlik Eğitim Kurumları olarak, bireysel olarak teorik ve pratik eğitimler veren uzman eğitmenlerimiz ile bu eğitimi gerçekleştiriyoruz.

Hizmet İçi Atış Eğitimi, Özel Güvenlik Kanunu (5188) ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda her yıl en az bir kere verilmesi gereken bir eğitimdir. Karşıyaka Özel Güvenlik Eğitim Kurumları olarak, uzman eğiticilerimiz her özel güvenlik personeli için birebir ilgilenir ve her personel için en az 25 mermi atışı yaptırırlar. Aynı zamanda, teorik bilgileri uygulamalı olarak özel güvenlik görevlisi personeline öğretirler. Eğitimler sırasında hem kurumumuzun kayıtlı silahlarını kullanabilirsiniz hem de kurumunuza ait demirbaş defterine kayıtlı silahlarınızı kullanabilirsiniz.

Hizmet İçi Atış Eğitimi Genel Uygulamalarımız

Hizmet içi Atış Eğitimi sırasında, kurumumuz ile anlaşmalı bir ilkyardım uzmanı, atış süresince güvenliği sağlamak için hazır bekler. Öncelikli amacımız, özel güvenlik personellerinin can güvenliğini sağlamaktır. Atış sırasında, özel güvenlik görevlisi personelimize teorik ve uygulamalı bir eğitim verilir. Teorik silah bilgisi eğitiminde, nişan alma, nefes kontrolü, tetik düşürme ve atış eğitimi verilir. Uygulamalı atış eğitiminde ise, daha güvenli bir atış yapabilmek için nelerin yapılabileceği, personele açıklanır ve varsa bireysel hatalar ve dikkat edilmesi gereken diğer noktalar anlatılır. Bu eğitim sonucunda, personelinizin atış becerileri en üst seviyeye ulaştırılır.


Özel Güvenlik Geliştirme Atışları

Kurumların taleplerine göre, özel güvenlik görevlilerine Alıştırma ve Geliştirme Atışları Eğitimi veriyoruz. Bu eğitimin en önemli özelliği seçimli olmasıdır, yani zorunlu değildir. Ancak özellikle kurumların personelini bu eğitimden geçirmelerini öneriyoruz, çünkü zaman içinde silah bilgisi ve atış derslerinde öğrendikleri bilgileri unutabilir ve uygulamada hatasız olmayabilirler. Hizmet İçi Eğitim Atışları ile Geliştirme Atış Eğitimleri arasındaki temel fark da burada ortaya çıkar. Hizmet İçi Eğitim Atışları zorunludur ve 25 mermi ile sınırlıdır, ancak Geliştirme Atış Eğitiminde kurumların personel için gerekli olan atış sayısını talep edebilirler. Bu sayede özel güvenlik görevlileri, silah kullanmaları gereken durumlarda güvenli atış yeteneklerini geliştirerek olası aksi durumlarda ve görev sırasında ortaya çıkabilecek sıkıntıları önleyebilirler.

Geliştirme Atış Eğitimi Genel Uygulamalarımız

Geliştirme atış eğitimi sırasında, ilkyardım uzmanımız atış süresince bizimle anlaşmalı olarak hazırda olacaktır. Önceliğimiz özel güvenlik personelinin can güvenliğidir. Atış sırasında özel güvenlik görevlisi personelimize teorik ve pratik eğitim verilecektir. Teorik silah bilgisi eğitiminde, atıcılık ve nişan almanın ayrıntıları personelimize verilecek ve silahın mekanik yapısı anlatılacaktır. Pratik atış eğitiminde ise, daha güvenli atışlar yapmak için nelerin yapılabileceği personelimize anlatılacak ve bireysel hata ve dikkat edilmesi gereken diğer noktalar tartışılacaktır. Bu eğitim sonucunda personelinizin atış becerileri en yüksek seviyeye ulaşacaktır.